Hvorfor velge oss?

Et variert tilbud med autentiske opplevelser i naturen rundt barnehagen.

I Voksenkollen friluftsbarnehage får barna et variert tilbud av unike opplevelser hver dag. Naturskjønne omgivelser byr på mange utfordringer for store og små. Vi kjenner på vær og vind, kuppert terreng og gleden over å utforske naturen; se på mauertuer, smake på blåbær, lytte til de ulike fuglene i området , prøve oss på klatring, kanopadling, truger, slalom og ski.

Stikkord for alle disse aktivitetene og opplevelsene er autentiske opplevelser i naturen.

Vi brenner bål, lager mat ute, spikker og får dele opplevelsene i grupper i tråd med Reggio Emilia filosofien som vi er inspirert av. Å jobbe i mindre grupper gjør at vi kommer tettere innpå barna og de knytter et nærere bånd med oss voksne samt de andre barna i gruppene.

Det å gå på tur, skaper tette relasjoner og gode vennskapsbånd. På tur lærer barna å ta hensyn, vente på tur, vise omsorg og å dele med seg. God trening for å skape sosial kompetente barn. Vi tror at et slikt tilbud  kan være med på å skape trygge og sterke barn, med gode fellesopplevelser og mestringsopplevelser i sin hverdag.

Våre barn opparbeider seg særdeles gode grovmotoriske ferdigheter, noe de tar med seg videre i oppveksten og in i skolen. Teoretikere peker på at barn som begynner i skolen og har gode grovmotoriske ferdigheter har en sterkere plattform for tilengnelse av teoretisk læring.

Barna kan benytte seg av trikk til og fra barnehagn. Vi har to trikkevganger fra majorstuen t-bane stasjon på morningen og to avganger fra barnehagen/ Voksenkollen.