Om Norlandia Voksenkollen friluftsbarnehage

Voksenkollen friluftsbarnehage ligger til i nydelige omgivelser ved Voksenkollen t-bane stasjon, med Øvresetertjern og Tryvann ski og aktivitets senter som nærmeste nabo. Barnehagens lokaler ligger i det gamle stasjonsbygget til t-banen, som åpnet i 1916. Vi tilbyr barna våre varierte aktiviteter.

Frilufstliv og naturen er vår viktigste arena. Naturen lar barna bevege seg i ulendt terrreng, få utforske og være nysgjerrig, og de ser mulighetene i det vi finner. Barna opplever en helt spesiell tilhørighet og fellessakp i et slikt konsept, der opplevelser og turer er vår hverdag. Barna får bruke alle sansene, og erfare naturen med alle sine variasjoner. De kjenner på mestring og får utviklet sin kreativitet da naturen byr på at de skaper noe av det de finner. 

På sommeren står friluft, kandodrift på Øvresetertjern, pil og bue skyting, klatring i Skådalen og turer i det flotte terrenget rundt barnehagen i fokus. På vinterstid blir det mye langrenn, slalåm i Tryvann, og turer i det ulente terrenget rundt barnehagen med truger.  Å bruke truger er en spennende og anderledes måte for å komme til steder som vi ellers ikke har tilgang til på vinteren. Og vi kan på slike steder fornemme en helt spesiell stillhet.

Vi benytter oss av skogen som ligger rundt barnehagen når vi går på turer og vi har ulike referanse steder i området . Referansestedene bruker vi på sommerstid så vel som vinterstid. På sommeren bruker vi  Øvresetertjern til kanodrift og på vinteren går vi langrenn over vannet. Ved Øvresetertjern har vi også en lavo som vi benytter oss av. Den er god å ha på vinteren når det blir kaldt. Da fyrer vi opp med varme inne og lar barna komme inn for å sitte rundt peisen og kose seg. Her lager vi også mat.

Alt det vi gjør av aktiviteter og opplevelser i naturen er nært knyttet til erfarings- basert læring. Konseptet på Voksenkollen Friluftsbarnehage er basert på at barn skal ha autentiske opplevelser i naturen. Barna skal få oppleve å ferdes i naturen gjennom ulike aktivteter og med alle deres sanser. Vi vil at barna skal føle seg trygge i naturen og samtidig føle et ansvar og en tilhørighet. Vi opplever naturen i de ulike årstidene, og får se og sanse variasjonene.

 Vi har 20 barn fra 2,6 år til 6 år, med 2 pedagoger og 2 barnehagemedarbeidere.